В интернет пространството съществуват мнения на хора, които твърдят, че собственикът

...
В интернет пространството съществуват мнения на хора, които твърдят, че собственикът
Коментари Харесай

Собственикът на хижа Лескова се преструвал, че бил пребит

В интернет пространството съществуват отзиви на хора, които настояват, че собственикът се преструва, че е пребит.

На 2 октомври, неделя, в деня, в който България гласоподава за по-добро бъдеще, хижа  " Лескова " беше изпочупена и ограбена, а собствениците - пребити. Нанесени са телесни повреди, големи материални вреди, открадната е техника на огромна стойност, измежду която и персонални движимости. Собственикът на хижата бе признат в УМБАЛСМ " Пирогов " с голям брой пострадвания и черепно-мозъчна контузия.

Твърди се, че виновниците са локална група пияни вандали, които се качили до хижата с джипове от Ботевград.

След неведнъж подаване на сигнал на тел. 112 за нахлуване в парцела, оборване на собствеността, нападателно държание и закани с в детайли изложение на обстановката и причинителите, на собствениците им било отказано представител на органите на реда от РПУ Своге да се отзове на сигнала, повода - дефицит на екипи в изборния ден.

" При съществуване на задоволително време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе основана организация сред РПУ Своге и сътрудниците им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и задържани на слизане от хижата с откраднатите движимости. Разочаровани сме също от не толкоз съответната реакция на тел.112, неналичието на организираност и поредност и омаловажаването на обстановката ", написаха във Facebook притежателите на хижата.

Трима души са задържани поради случая с нападението над шефа на хижата, намираща се покрай Своге - това се случи откакто се даде публичност на случая. От ОД Министерство на вътрешните работи София оповестиха, че са открити всички участници в случая. Някои от тях са викани и на разпити, а по случая е формирано и досъдебно произвеждане. Разследването продължава.

Междувременно в мрежата съществуват отзиви на хора, които настояват, че собственикът се преструвал, че е пребит. Хората се чудят по какъв начин така Даниел Младенов дава интервюта по националните ни медии незабавно след случая.

Относно съмненията - притежателите на хижата дават отговор по този начин:

" Слава Богу, че е в положение да приказва незабавно, с цел да не се потули случая, както става нормално в България! Човекът би трябвало ли да е погубен или сакат, с цел да се направи нещо? Щом е признат в Пирогов с комоцио, надали си го е измислил или предизвикал самичък! Има всички нужни документи за засвидетелствуване на това! Има пострадвания и драскотини по лицето, които ясно се виждат.

Да, правилно е, че и медиите преекспонират заглавията, като " Жесток побой на хижа " и така нататък, само че това е присъщо за тях. Нормално е да търсят сензация. Но и няма по какъв начин да напишат " Обикновен побой ".

Това не е индивидуален случай и би трябвало да се даде публичност. Такива произшествия с огромни нападателни групи стават по хижите в България, след което се потулват след закани за разпра или тъй като полицията спи. Стопаните на хижи би трябвало да имат право да носят оръжие за самоотбрана в сходни случаи. Нашите хора обаче не са имали такова. При състояние, че са изправени пред 15-20 несъответстващи пияници, са се борили с каквото имат.

Въпросната толкоз коментирана резачка даже е била открадната от " горките изплашени до гибел душици " или толкоз са я харесали, че са си я взели за у дома!

Накрая, заради очевидното числено предимство нашите хора са били бити, душени, заплашвани, обиждани, замеряни с камъни и тухли в личната си къща! В момента, в който нападателите са премахнали огражденията на хижата, с цел да си вкарат джиповете в парцела, те към този момент са нарушили закона! Оттук насетне да не приказваме...

Ще оставим на полицията да си свърши работата по случая. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР